kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
25 yıllık üye
'Görmezlerin şövalyesi'
Lion'un rütbesi rozetinden belli

'Görmezlerin şövalyesi'

Gelişmiş ülkelerde gözleri görmeyen bir kişiye kitap okumak bile Lionistik faaliyet sayılabiliyor. Türk Lion'ları ise ülkenin şartlarından dolayı hastane ve okul yaptırmak gibi büyük faaliyetlere önem veriyor.

Karşılıksız hizmet etme amacıyla bir araya gelen Lion'lar, sağlık, eğitim ve ihtiyacı olanlara yardım gibi konularda faaliyetlerini sürdürüyor. Lionistik faaliyet olarak adlandırılan karşılıksız hizmetler, Türkiye'de diğer ülkelere göre çok farklı. Gelişmiş ülkelerde gözleri görmeyen bir kişiye kitap okumak Lionistik faaliyet olarak adlandırılırken, Türk Lion'ları hastane ve okul yapmak gibi faaliyetlere önem veriyor. Ülkenin ekonomik durumunun faaliyetleri bu yöne kaydırdığını söyleyen 118-E Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Sedat Toktürk, Türk Lions'u okulların fiziki altyapısını düzeltme,Lion yüzüğükonferans salonları, bilgisayar ve fen laboratuvarları, kütüphaneler yapmak gibi faaliyetlerle uğraşıyor. Lions kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 25 okul yapımı, 20 bin öğrenciye burs sağlanması, sayısız hastane odası tefrişi yaptı" diye konuşuyor. Toktürk, 2004-2005 dönemini eğitime odakladıklarını söyleyerek Aydınlığa kavuşmak kişinin hakkı ise, etrafını aydınlatmak da kaçamayacağı bir sorumluluk" parolasını benimsediklerini söylüyor.

GÖZ SAĞLIĞI TARAMALARI
İstanbul Milletlerarası kulübünün 1963'te kuruluşundan itibaren Lionistik faaliyetlere girişen kulüp üyeleri ilk faaliyet olarak bir sanat okulunun yer alacağıBaºkan rozeti"Çocuk Teknik Sitesi" kurmak istediler fakat bu hayallerini gerçekleştiremediler. O dönemde ilaç yardımı, muhtaçlara yardım, görmeyenler için okuma cihazları gibi faaliyetler organize ettiler. 1925'te Helen Keller'ın Ohio'da Lion'ları körlüğe ve karanlığa karşı savaşa çağırması Lions'u "Görmezlerin Şövalyesi" konumuna taşıdı ve 80 yıldan beri Lions'un önem vererek yürüttüğü Göz Nuru" çalışmalarına ön ayak oldu. Lions kulüpleri kurdukları "Göznurunu Koruma Vakfı", "Türk Kalp Vakfı", "Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı", "21. Yüzyıl Eğitim Kültür Vakfı",Kurucu üye"Türk Böbrek Vakfı", "Türkiye Körler Vakfı", "Lions Doğal Afetle Mücadele Vakfı" ve "Altı Nokta Körler Vakfı" gibi vakıflarla çalışmalarını organize ediyor. Lions'un en büyük faaliyeti olan körlük ve körlükle mücadele çerçevesinde glokoma ve diyabete bağlı körlüğü erken teşhis için göz taramaları düzenleyen kulüpler 2002-2004 arasında yaklaşık 41 bin kişide glokom ve 17 bin kişide diyabete bağlı göz hastalığı taraması yaptı. Lions Göz Sağlığı Programı Proje Koordinatörü Oya Sebük, "80 yıldır Lion'lar gözÜye rozetisağlığı ve körlükle mücadele için çaba sarf ediyor ama artık olmuşa çare bulmak yerine olacağa deva olmaya çalışıyoruz" diyor ve 4-9 Nisan arasında Glokom ve diyabet taraması yapmaya devam edeceklerini ekliyor.

SADECE 3 BİNİ
Uluslararası Direktör Nesim Levi, böbrek vakfının ve Ahmet Ermiş diyaliz merkezi ve hizmet hastanelerinin kuruluşunun da bir öyküsünü anlatıyor: "Kulüp toplantılarımızda yeni üyemiz Alaattin Sanama bir gün dikkatimizi çekti. Üyemiz bazı toplantılarda herkes gibi yemek yerken bazı toplantılarda iseBaşkanlık madalyasıhiçbir şey yemiyordu. Kendisine sebebini sorduğumuzda 2 böbreğinin de olmadığını, sürekli diyalize girdiğini anlattı. Sanama'nın, 'Eğer ertesi gün diyalize gireceksem o gün istediğim gibi rahat rahat yemek yiyorum ama eğer diyalizden yeni çıkmışsam 2 gün idare etmek zorundayım' sözleri bizi düşündürdü. Böylece Ahmet Ermiş diyaliz merkezini kurduk. O tarihlerde Türkiye'de 30 bin hastanın yalnızca 3 bini diyalize girebiliyordu. Diyalizin kesin bir tedavi yöntemi olmaması ve tedavi için gereken böbrek nakillerinin yapılması amacıyla Hizmet Hastanesi'ni kurduk."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Mevsimlik kapkaççılar
 Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr
 'Üniversite sınavı müfredata uymalı'
 Nazmiye Hanım farkı: Demirel 100 kilonun altında
 Rum itirafı: Türkler'i katletme eğitimi aldık
 AB: Türkiye üzerine düşeni yapar
 Hamsi 5 yılın rekorunu kırdı
 'Gökten taşlar inecek başına'
ERDAL ŞAFAK
"Casus belli" var mı, yok mu?
Buyurun... Onca...
ALİ KIRCA
Eyvah Papa!
Dün toprağa verilen Papa II....
ERGUN BABAHAN
Basın Konseyi'ne veda
Merkez Grubu olarak, tüm basını...
MEHMET ALTAN
"Koşun, bayrak yakıyorlar"
Yetmiş milyonluk Türkiye'yi...
Tarihin en büyük töreni
Katolikler’in ruhani lideri Papa 2’nci Jean Paul’ün cenazesi için...
Ölümsüzlük 20 yıl uzakta
Amerikalı bilim adamı Ray Kurzweil, insanoğlunun 20 yıl içinde...
4-1 kere maşallah
4-1 kere maşallah
Gol sorunu yaşayan Beşiktaş, A.Gücü'ne patladı. Carew (2), A.Dursun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu