|
|
Balkabaklı börek
4 adet 11 cm. çapında porsiyonluk tart kalıbını yağlayın. Balkabağını yumuşayıncaya kadar pişirip, süzün. Yumurta, peynir, krema, sirke, biber, zeytin ve soğanı büyük bir kapta karıştırdıktan sonra balkabağını da ekleyerek hafifçe tekrar karıştırın. Milföy hamurlarını, yağlanmış kalıpların kenarlarından sarkacak şekilde bastırarak yerleştirip, üzerlerine hazırladığınız balkabaklı harcı paylaştırın ve kalıpları fırın tepsisine koyun. Börekleri üzeri açık olarak, önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika, haç hafif katılaşana kadar pişirin. Üzerlerine fesleğen serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram balkabağı (2 cm. büyüklüğünde küp doğranmış) * 3 yumurta (hafif çırpılmış) * 200 gram beyaz peynir (2 cm. büyüklüğünde küp doğranmış) * 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (ince rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı krema * 1 tatlı kaşığı sirke * 2 adet etli kırmızıbiber (közlenmiş, yağda bekletilmiş, ince dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı kalamata zeytini (yarıya bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış) * 4 adet taze soğan (ince doğranmış) * 4 adet milföy hamuru (hafif yumuşatılmış) * 1 tatlı kaşığı fesleğen (ince kıyılmış)
|