Tavuk çorbası
Etleri kaynar suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Suyunun içinde soğutun, süzün ve suyunu ayırın. Tereyağını ısıtıp, soğan, kereviz ve havucu yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Hazır çorbaya, ayırdığınız tavuk suyunu karıştırarak ilave edin ve kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırın. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp, çorbaya ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Süt ve piliç etlerini ekleyip, ısıtın. Arzu ederseniz maydanoz serperek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram piliç göğüs kuşbaşı (ikiye kesilmiş) * 2,5 su bardağı su (kaynar) * 1 adet orta boy soğan (doğranmış) * 1 adet kereviz sapı (dilimlenmiş) * 3 adet orta boy havuç (dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 paket kremalı tavuk çorbası * 100 gram pirinç * 3 su bardağı süt
|