|
Lezzet Güneşi
Kabune Pirince 2 çorba kaşığı tuz ve üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edip, en az bir saat dinlendirin. Daha sonra unlu suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Soğanları tuz ve karabiberle iyice ovun ve tencereye yayın. Üzerine sırasıyla tereyağı, pirinç ve etleri kat kat yayıp, et suyunu gezdirin ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Yemeği karıştırmadan, 10 dakika dinlendirip, sıcak servis yapın.
6 kişilik * 1 kg. dana eti (boyun kısmı, haşlanmış, didilmiş) * 2 su bardağı pirinç * 2 adet soğan (piyaz doğranmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı (doğranmış) * 3 su bardağı et suyu (kaynar) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|