Cevizli kereviz salatası
Kerevizleri limon suyu katılmış bol suda 10 dakika haşlayıp, süzün. Kerevizler soğumadan zeytinyağı ve sirke ilave edin. Kerevizler soğuduktan sonra sarımsak, ekmek içi, ceviz, yoğurt ve maydanozu ilave edip, iyice harmanlayın. Portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet kereviz (soyulmuş, ince jülyen kesilmiş) * Yarım adet limonun suyu * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı sirke * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 2 dilim bayat ekmek (ekmek içleri ufalanmış) * 1 çay bardağı ceviz (iri dövülmüş) * 3 çorba kaşığı yoğurt * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * Yarım adet portakal (soyulmuş, dilimlenmiş)
|