Lezzet Güneşi
Ispanaklı cordon bleu Derin bir tavada 1 çorba kaşığı yağı ısıtıp, sarmısakları yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Mısır ununa piliç suyu ve soya sosunu karıştırarak katın ve ıspanaklarla birlikte tavaya ekleyin. Ispanakları sos kaynayıp, koyulaşıncaya kadar pişirin. Küçük bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın, soğanları ilave edip, altın rengi olana kadar karıştırarak soteleyin. Ispanaklara katıp, harmanlayın. Tavuk cordon bleu'leri önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin ve sotelenmiş ıspanaklar ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket tavuk cordon bleu * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 5 diş sarımsak (ince dilimlenmiş) * 1 kg. ıspanak (ayıklanıp doğranmış) * 2 tatlı kaşığı mısır unu * 1,5 su bardağı piliç suyu * 2 tatlı kaşığı soya sosu * 1 adet küçük boy soğan (iri doğranmış)
|