Tavuk Dolma
Bir tencereye yağ, fıstık, ince kıyılmış soğan koyup, yağ ile beraber çevirin. Ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edip, 1-2 defa daha çevirin. Üzerine üzüm, yenibahar ekleyin. Sadece 1 su bardağı su koyun. Tuz ilave edin ve pilav yarı pişince ateşin altını kapatın. Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuğu ateşe dayanıklı fırın poşetine koyun. İçine ve etrafına yarı pişmiş pilavı doldurun. Poşetin ağzını kapatın ve 200 derece fırında 1,5 saat kadar, tavuğun üstü kızarıp, pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartın. Piştikten sonra fırından çıkarıp, poşeti bir makas yardımıyla keserek çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
* 1 bütün tavuk
* 100 gram dolmalık fıstık
* 100 gram dolmalık üzüm
* 1 yemek kaşığı yenibahar
* 1 adet soğan
* Yeterince tuz, karabiber
* 2 kaşık tereyağı
* 2 su bardağı pirinç
|