* Banka ve kredi kartı pazarında büyük hareket var. Siz nerede yer alacaksınız? Bireysel bankacılığı yapmak kartla eşit hale geldi sanki. Bizim yaptığımız bireysel bankacılık öyle değil. Kartımız var ama taksit yapmıyoruz. Dolayısıyla sınırlı sayıda kart sayımız var. Taşıt ve tüketici kredisi de veriyoruz ama agresif değiliz. Çünkü bu krediler çok uzun vadeli kredi. Oysa Türkiye'de hala mevduatın vade yapısı bir, bilemedin iki ay ortalama. Dolayısıyla biz geçmişte bilinçli olarak bunu yapmadık. Ama fon pazarında çok uzmanız. Otomatik ödemeler aracılık yapmakta ve dağıtım kanallarında varız. 3 binden fazla ortak nokta ATM ağımız var. Kendi ATM'lerimizi de kuruyoruz. Fakat bazı alanlarda bilinçli olarak büyümeyi tercih etmedik. Yatırım ürünleri alanında bireysel bankacılık yapmayı tercih ettik. Onlar da Türkiye'de pek moda değil.
* Bu tutumunuz devam etmez herhalde? Tabii ki biz de bireyselde büyüyeceğiz. Bakıyoruz şimdi. Şu anda tabii kartlar konusunda piyasanın alacağı yeni konumlanma da kararımızın ne yönde olacağını belirleyecek.
* Ortağınız BNP'nin bireyselde çok güçlü olduğunu düşünürsek, TEB'in bu alanda agresifleşeceğini söyleyebilir miyiz? BNP tüm bankacılık hizmetlerini çok dengeli olarak portföyünde bulunduran bir grup. Bizi bu da çok etkiledi zaten. BNP'nin faaliyetlerinin yarısı biriysel, yarısı kurumsal. Biz de bunun avantajını kullanmak istiyoruz. Elbette TEB'in bugüne kadar daha az pazar payına sahip olduğu bireysel alanda öncelikle büyümesi gerektiği açık. Küçük ve orta ölçekli pazarda da büyüyeceğiz. Ama sadece bu da değil. Biz şu anda orta ölçekli bir banka olmamıza rağmen, Türkiye'nin dış ticaretinden yüzde 6.5 pay alıyoruz. Tabii BNP'nin 85 ülkede faaliyette bulunması bizim dış ticarette büyümemizi kolaylaştıracak ve konumumuzu güçlendirecek. Özellikle riskli pazarlarda mesela Kuzey Afrika gibi bölgelerde BNP'nin varlığı, bizim o bölgelerde iş yapan yatırımcılarımızı da pozitif etkileyecek.