Balık, turunçgiller ve sebzeyi eksik etmeyin
* Günde 2 adet taze ceviz yiyin.
* Haftada en az iki kere 1 levrek kadar balık tüketin.
* Yemeklerde ve salatalarda zeytinyağı veya soya yağı kullanın.
* Haftada 3-4 kere kuru baklagilleri beslenmenize ekleyin.
* Bulgur kolesterolün düşmesinde size yardımcı olabilecek en faydalı tahıldır.
* Meyve olarak tercihiniz turunçgiller (portakal, limon suyu, greyfurt vb...) olsun.
* Değişik renkte mevsime uygun sebzeleri tercih edin.
* Makarna, pirinç ve ekmeğin kepekli veya esmer olanını tercih edin
* Her gün 60 dakika yürüyüş veya egzersiz yapın.
* Süt, peynir ve yoğurt tüketirken az yağlı olanlarını satın almaya özen gösterin.
* Çiğ sebzeleri serbest yiyerek kolesterolünüzü daha kolay düşürürsünüz.
|