Biberli kuşbaşı
Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Et ve defne yaprağını ilave edip, 5 dakika pişirin. Kurufasulye, domates, sarımsak, yeşil biber, etli kırmızı biber, zeytinin yarısı, tozşeker, iki çorba kaşığı maydanoz, iki çorba kaşığı nane ve suyu katıp, karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kalan maydanoz ve naneyi serpip, zeytin ile süsleyerek sıcak ya da soğuk servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram hindi göğüs kuşbaşı * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (iri rendelenmiş) * 1 adet defne yaprağı * 150 gram kuru fasulye (az haşlanmış) * 2 adet domates (iri doğranmış) * 15 diş sarımsak * 3 adet yeşil biber (közlenmiş, iri doğranmış) * 8 adet yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 4 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış) * 2,5 su bardağı su (kaynar)
|