Lezzet Güneşi
Hindi ciğerli kadınbudu Ciğerleri yıkayıp, yarım su bardağı kaynar su ile 5 dakika pişirin. Pirinci iyice yıkayıp, kalan kaynar su ile haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuyan ciğerleri robottan geçirin. Ciğer, soğan, kekik, kimyon, ufalanmış ekmek, tuz, karabiber ve haşlanmış pirinci katıp karıştırın, elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp, oval şekil verin. (Biraz yumuşak bir hamur olacaktır, elinize yapışmaması için yağ ya da un kullanabilirsiniz.) Hamurları önce una, sonra yumurtaya bulayıp, ısıtılmış sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. hindi ciğer * 1 su bardağı su (kaynar) * 1 çay bardağı pirinç * 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş) * 1 tatlı kaşığı kekik * 2 tatlı kaşığı kimyon * 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 4/3 su bardağı un * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 2 su bardağı sıvıyağ
|