İkiz kalpler
Tereyağı, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtayı katıp, tekrar çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu tereyağlı karışımın üzerine eleyip, sütü ekleyin. Karışımı yoğurup, top haline getirin ve streçe sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru hafif unlu bir yüzeyde 3 mm. kalınlığında açıp, kalp şeklinde kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Çikolatalı krema: Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvilerin yarısına hazırladığınız çikolatalı kremadan sürüp, kalan bisküvileri üzerlerine yapıştırın.
MALZEMELER (40 adet) * 125 gram tereyağı (yumuşatılmış) * 250 gram tozşeker * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 3,5 su bardağı un * 5 çorba kaşığı kakao * 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 çay bardağı süt Çikolatalı krema: * 125 gram bitter çikolata (doğranmış) * 100 gram tereyağı
|