|
|
Lezzet Güneşi
Bademli köfte Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, kaynar suyu ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Pirince 2 çorba kaşığı yağ ve tuz katıp, iyice yoğurun. Kalan yağı ısıtın, soğanı katıp, sararıncaya kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak soteleyin. Kıyma, badem, tarçın, tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parça koparın. Avucunuzun içinde sıkıştırın ve ortasını kenarlara doğru incelterek işaret parmağınızla dikkatlice oyun ve kenarlarını mümkün olduğunca inceltin. İçini kıymalı harç ile doldurup, kapatın. Pirinç ve harç bitinceye kadar bu işleme devam edin. Hazırladığınız köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayın, kızgın yağda kızartıp, havlu kağıt üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 4 su bardağı su (kaynar) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 300 gram piliç kıyma * 1 çorba kaşığı badem (iri dövülmüş) * 1 çay kaşığı tarçın * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 adet yumurta (çırpılmış) * Sıvıyağ (kızartmak için)
|