Kuşkonmaz salatası
Sirkeyi orta ateşte, yarı yarıya azalıncaya kadar yaklaşık 3 dakika kaynatıp, büyük bir kaba alın. Zeytinyağı, hardal, mercanköşk ve sarmısağı çırparak ilave edin. Tuz, karabiber serpip tat verin. Kuşkonmazı süzüp, 5 cm. uzunluğunda verev doğrayın. Kuşkonmaz ve kırmızı biberi hazırladığınız sosa katıp, iyice karıştırın. Üzerine ceviz serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 çay bardağı sirke * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı hardal * 1 çay kaşığı kuru mercanköşk * 1 tatlı kaşığı sarımsak (dövülmüş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 900 gram kuşkonmaz (konserve) * 1 adet küçük boy etli kırmızı biber (küp doğranmış) * 1 kahve fincanı ceviz (iri doğranmış, kavrulmuş)
|