| | Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor Çeşitli ülkelerden 200 ünlü aşçı, Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması için İstanbul'a geliyor. Türk Aşçı Milli Takımı şampiyonanın favorisi. İstanbul, önümüzdeki hafta dünyanın farklı ülkelerinden gelecek olan ödüllü aşçıları ağırlayacak. "İstanbul Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması"...devamı |
|
| | Dünyanın merkezinde bir yemek New York'taki etkili ve yetkili herkesin favori adresi The Four Seasons Restaurant, her şeyin hızla tüketildiği günümüzde 50 yıldır ilk günkü haliyle duruyor. Geçtiğimiz günlerde Philip Johnson öldü. 98 yaşında ölen Johnson bugünün mimarisini hem doğrudan hem de dolaylı etkileyen...devamı |
|
| | Gerçek bir Anadolu tatlısı: Karakuş Adana yöresinin çok eski bir spesiyalitesi olan karakuş tatlısı, yitirmekte olduğumuz yöresel lezzetlerimiz arasında varoluş savaşı veriyor. Yıllardır yurtiçinde ve dışında yeni tatların izini sürerim. Malzemelerin değişik biçimde bir araya getirilip farklı yemekler yapılması her zaman...devamı |
|
| | Bir fincan salep olsa Kış kendini gösterince nezle ve grip de arttı... İşte bu mevsimde soğukalgınlığına şifa gibi gelen bir fincan tarçınlı salebin yerini başka hiçbir şey tutamaz. Boğazımda sanki cam kırıkları var. Gırtlağım tırmalanıyor, sesimi ben bile tanımakta zorlanıyorum. Sanırım şu sıralarda her üç,...devamı |
|
| | Her gün yemek pişirin evinizin bereketi artsın Feng shui artık mutfakta da uygulanıyor. Buna göre yeşil sebzeyle yapılan bir yemekte kırmızı renkli bir gıda bulunmalı. Sofradaki bir yemek buharla pişmişse diğerinin kızartma olması enerjiyi artırıyor. Batı dünyası Doğu'yu keşfetmeye devam ediyor. Son yıllarda feng shui ile evlerin...devamı |
|
| | Hem para kazanıyor hem kültür satıyorlar Dünyanın altıncı büyük şarap üreticisi olan Almanlar, bu zor bağlarda gururla tekrar "tarım ülkesi" sıfatını keşfediyor. Bu kez de şarapları ile kültür satıyorlar. Üstelik ürünleri de çok iyi. Son 10 yıldır, giderek artan bir dozajda uluslararası otoritelerin paylaştıkları, dile...devamı |
|
| | Mutfak için yeni bir dergi Yemek kültürü ile ilgili bugüne dek ülkemizde çıkan yayınların sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Yemek sanatıyla ilgili olanlar ise genellikle kadın okurlara yönelik popüler yayınlardan ibarettir. Dergiciliğin pırıltılı döneminin geride kaldığı bugünlerde ilk sayısı çıkan "Yemek ve...devamı |
|
| | Unutulmuş bir şerbet Nizip-Gaziantep yöresine ait unutulmuş bir içecek "Tah Şerbeti": Malzeme: 1 litre su n n 20 adet karabiber n n 20 adet mayana (rezene) n n 2 çubuk tarçın nn 2 bardak tah pekmezi n n 2 adet limon n n 1 kaşık -tülbent torbada- kuru nane. Öyküsü: Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir...devamı |
|
| | Kaz için en iyi mevsim Yağlı eti yoksullara güçlü bir enerji kaynağı oluyor zengin gurmeler ise ünlü ciğerine küçük çapta servet ödüyorlar. Kaz çok yönlü, ilginç bir hayvan. Ortaçağ'da soyluları idam etmede ilginç bir yöntem kullanıldığını okudum bir süre önce. Ortadan kaldırılacak kişiyi kulenin bir odasına...devamı |
|