Erik tatlısı
Krema, un ve yumurta sarısını pürüzsüzleşene kadar çırpın. Yumurta beyazlarını mikserle ve yüksek devirde, kar kıvamına gelinceye kadar çırpıp, kremalı karışıma katın. Erikleri, kesik yüzeyleri alta gelecek şekilde 25 cm. çaplı bir tart kalıbının tabanına dizin. Hazırladığınız karışıma kalan erikleri katıp karıştırın ve kalıptaki eriklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pudraşekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 400 ml. krema * 1 kahve fincanı kekun * 1 adet yumurtanın sarısı * 2 adet yumurtanın beyazı * 850 gram kırmızı erik (taze veya konservesi, 2'ye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış) * 2 tatlı kaşığı pudraşekeri
|