|
|
Lezzet Güneşi
Kremalı balık Balıkları karabiberle karıştırılmış una hafifçe bulayıp, silkeleyerek fazla unu dökün. Tereyağını ısıtıp, balıkların her iki tarafını orta ateşte birer dakika pişirin ve ateşten alıp, kağıt havlu üzerine alın. Kalan unu aynı tavaya koyup, karıştırın. Balık suyu ve limon suyunu katıp, kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısı ve kremayı karıştırıp, tavadaki karışıma ilave edin. Biraz ısıttıktan sonra balıkları sosa ekleyin. Üzerini kapatmadan, balıkları kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin. (Pişirme süresi balıkların büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.) Balıkları doğranmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet orta boy beyaz balık filetosu (her biri yaklaşık 150 gr.) * 1 çorba kaşığı un * 1 çay kaşığı karabiber * 60 gram tereyağı * 1,5 su bardağı balık suyu * 4 çorba kaşığı limon suyu * 2 adet yumurtanın sarısı * 1 su bardağı krema * 1 demet maydanoz (doğranmış) * Limon (süslemek için) Balık suyu: * 200 gram balık kılçığı * 2 dilim limon * 1 adet defne yaprağı * 2 su bardağı su * 125 ml. beyaz şarap * 6 adet tane karabiber * 5 sap maydanoz sapı
|