|
|
|
|
Ekmek kalbe tuz basıyor
İngiliz bilim adamları, beş ince dilim ekmeğin kişinin günlük tuz ihtiyacının yüzde 83'ünü karşıladığını, fazlasının kalbe zarar verdiğini belirtiyor.
Tansiyonda ekmeğin tuzu var
İngiltere'deki sağlık uzmanları, beş dilim ekmekte bir çocuğun günlük ihtiyacını karşılayacak kadar tuz bulunduğunu bildiriyor. Aynı sayıda dilimin bir yetişkinin günlük tuz ihtiyacının yüzde 83'ünü karşıladığını belirten uzmanlar, halkı daha az ekmek tüketmeye çağırıyor. Çünkü İngiltere'de yılda 220 bin kişi, aşırı tuz tüketiminden kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.
'ALTI GRAM YETERLİ' İnce bir dilim ekmekte, ortalama 0.2 gram sodyum, yani 0.5 gram tuz bulunuyor. Bu sayı beş ile çarpıldığında, günde 2.5 gram tuz anlamına geliyor. Üstelik bu hesap 'Türk usulü' kalın dilimlerle yeniden yapıldığında, ortaya hayli karamsar bir tablo çıkıyor. İngiliz Kamu Sağlığı Bakanı bu yüzden, tüketimi azaltma çağrısında bulunuyor. Londra'daki Saint George Hastanesi'nden Profesör MacGregor ise, durumun önemini şöyle vurguluyor: "Fazla tuz kan basıncını yükseltip, kalbe zarar veriyor. Günde maksimum altı gram tuz tüketilmesinin sağlanması halinde, İngiltere'de yılda 35 bin kişinin hayatı kurtulabilir.
DIŞ HABERLER
|
|
|
|
|
|
|
|
|