Serimsek
Eti kavurup, lif lif olacak şekilde havanda dövün. Soğanı tereyağında kavurun. Dövülmüş eti ilave edin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Yufkayı aralarını yağlayarak önce 3'e katlayın, daha sonra kenarlarından katlayarak dikdörtgen şekline getirin. Her bir yufkayı 4'e bölerek 16 parça elde edin. Soğuttuğunuz eti de 16 parçaya bölüp, yufkalara paylaştırın. Yufkaları üçgen şeklinde katlayıp, kenarlarını kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerini tereyağla yağlayıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında sürekli kontrol ederek üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet baklavalık yufka (ince açılmış) * 300 gram kuşbaşı et (orta yağlı) * 1 adet soğan (rendelenmiş) * 1,5 çorba kaşığı tereyağı * 1 çay kaşığı tuz * 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
|