|
|
Lezzet Güneşi
Oruk Bulguru suyla ıslatın. Soğan, salçalar, kimyon ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun. Köfte kıvamına gelince köftelik eti katıp, tekrar iyice yoğurun. İçini hazırlamak için; ısıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında kıymayı karıştırarak 3-4 dakika soteleyin, soğanı ilave edip, suyunu çekinceye kadar karıştırarak sotelemeye devam edin. Önce kalan zeytinyağını, baharatları ve tuzu, daha sonra da ceviz ve maydanozu ilave edip, karıştırın. Ateşten alıp, soğumaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp, elinizde işaret parmağınızın yardımıyla oyun. İçlerini soğuttuğunuz kıymayla doldurup, ağzını kapattıktan sonra yuvarlayın. Hazırladığınız orukları zeytinyağıyla yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerini yağlayıp, önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika pişirip, servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 su bardağı bulgur (köftelik) * 1 su bardağı su * 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş) * 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber salçası * 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı tane kimyon (dövülmüş) * 500 gram köftelik et (macun kıvamında)
İçi için: * 200 gram kıyma (az yağlı, iri çekilmiş) * 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) * 1 çay bardağı zeytinyağı (+yağlamak için) * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay bardağı ceviz içi (iri dövülmüş) * Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
|