|
|
Kara kule
Üzüm suyu ve balı karıştırıp, kaynatın. Orta ateşte şurup kıvamına getirin. Üzümleri ilave edip, üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Süzüp, suyunu ayırın. Çikolata, tereyağı, tuz ve suyu orta ateşte pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hafif soğuması için bırakın. Esmer şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Un, toz badem ve karbonatı bir kaba eleyip, çikolatalı karışım ve yumurtalı karışımı ilave edip, iyice karıştırın. Unlu karışıma üzümleri de ilave edin. Karışımı porsiyonluk ve iyi yağlanmış kalıplara paylaştırın. Kalıpları fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirip, servis tabaklarına alın. Üzerlerine fırça ile ayırdığınız şuruptan sürüp, kalan şurupla birlikte servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 su bardağı siyah üzüm suyu * 1 çorba kaşığı bal * 1 su bardağı misket üzümü (çekirdekleri çıkartılmış, doğranmış) * 150 gram bitter çikolata (doğranmış) * 75 gram tereyağı * Yarım çay kaşığı tuz * 1 su bardağı su * Yarım su bardağı esmer şeker * 2 adet yumurta * 1 çay bardağı un * 1 çorba kaşığı toz badem * 1/4 tatlı kaşığı karbonat
|