|
|
Pekmezli dürümcük
Pekmez, tereyağı ve şekeri, tereyağı eriyip, şeker çözülene kadar kısık ateşte karıştırın. Elenmiş un ve zencefili karıştırın. Hazırladığınız karışımdan bir tatlı kaşığı alarak 8'er cm. aralıklarla yağlanmış yağlı kağıt üzerine koyup, fırın tepsilerine yerleştirin. Her bir tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5'er dakika pişirin. Pişirdiğiniz hamurları yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkartıp, sıcakken yağlanmış tahta kaşığın sapıyla rulo şeklinde yuvarlayın, soğumaya bırakın. Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın. Tereyağını eritin, şeker ve 125 gram kremayı katın. Şeker eriyene kadar karıştırıp, içine mısır ununu ve suyu ilave edin. Karışım kaynayıp, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşi kısıp, ara ara karıştırarak 6 dakika daha kaynatın. Ateşten alıp, soğumaya bırakın. Katılaşıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Kalan kremayı katılaşıncaya kadar çırparak ilave edin. Hazırladığınız kremalı harcı sıkma torbasına koyun, ruloları içine sıkıp, servis yapın.
MALZEMELER (24 adet) * 65 ml. pekmez * 90 gram tereyağı * 1 çay bardağı esmer şeker * 1 su bardağından 1 parmak eksik un (elenmiş) * 2 tatlı kaşığı toz zencefil Harç: * 40 gram tereyağı * 1 su bardağından biraz fazla esmer şeker * 185 ml. krema * 1 çorba kaşığı mısır unu * 1 çorba kaşığı su
|