Karıştıran salata
Kıvırcık marul, kırmızı soğan, taze soğan, dereotu ve rokayı geniş bir kapta harmanlayın. Üzerine turp ve fındık serpin. Tuz, portakal suyu, sirke, yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu çırpın, malzemelerin üzerine gezdirip, hepsini harmanlayın. Kalan zeytinyağını ısıtın, etleri katıp karıştırarak 5 dakika soteleyin. Sütü ilave edip, üzerine karabiber serpin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Etleri hazırladığınız malzemenin üzerine koyun, nar tanelerini serperek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet kıvırcık marul (iri doğranmış) * 1 adet kırmızı soğan * 2 sap taze soğan * 3 sap dereotu (ince kıyılmış) * 5-6 sap roka * 1 adet kırmızı turp (dilimlenmiş) * 1 çay bardağı kavrulmuş fındık (kalın kıyılmış) * Tuz, karabiber * 2 çorba kaşığı portakal suyu * 1 çorba kaşığı elma sirkesi * 2 çorba kaşığı yoğurt * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 adet tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış) * 1 çay bardağı süt * 2 çorba kaşığı nar
|