Yumurta dolması
Katı pişmiş yumurtaları soyduktan sonra, boyuna ikiye kesin. Yumurtaların sarılarını çıkarın ve çatalla ezin. Erişte söğüş, peynir, krema, hardal, dereotu, taze soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ezdiğiniz yumurta sarılarına katıp, iyice harmanlayın ve yumurta beyazlarını bu harçla doldurun. Üzerine ekmek kırıntılarını ve pul kırmızıbiber serpip servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet yumurta (katı pişmiş) * Yarım paket tavuk erişte söğüş * 3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı krema * 1 çorba kaşığı hardal * 2 çorba kaşığı dereotu veya maydanoz (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
|