Lezzet Güneşi
Fasulye çorbası Isıtılmış yağda soğan, sarmısak, patates, havuç ve kimyon tohumunu üzeri açık olarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak soteleyin. Sebze suyu, kereviz ve kabakları katıp, kapağını kapatın ve kısık ateşte kereviz ve kabak yumuşayıncaya kadar 10 dakika kaynatın. Fasulyeler, domates, tuz ve karabiberi ilave edip, kapağı açın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Kaselere paylaştırdıktan sonra üzerlerine chedar peyniri serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 adet patates * 1 adet havuç (küçük küp doğranmış) * 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu * 4,5 su bardağı sebze suyu * 2 sap kereviz (ince doğranmış) * 1 adet büyük boy kabak (ince doğranmış) * 100 gram taze fasulye (2,5 cm. doğranmış) * 400 gram kuru fasulye (konserve, süzülmüş) * 400 gram domates (doğranmış) * Karabiber (arzu edilen miktarda) * 50 gram cheddar peyniri (rendelenmiş)
Segah kebabı Isıtılmış iki çorba kaşığı yağda etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Kalan yağı ısıtıp, mantarları ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Önce yeşil biberleri katıp 2-3 dakika, ardından da domatesleri ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soteleyin. Mantarlı malzemeye su, tuz, karabiber ve etleri katıp, 5 dakika pişirin. Bütün malzemeyi bir fırın kabına alıp, üzerine peynir serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram hindi biftek * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 100 gram mantar (4'e bölünmüş) * 4 adet yeşil biber (iri doğranmış) * 2 adet domates (iri doğranmış) * 1 çay bardağı su (kaynar) * Tuz, karabiber * 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
Pirinç pastası Salamları küçük doğrayın. Salam, pirinç ve sebzeleri karıştırıp, üzerlerine yumurtayı dökün. Rendelenmiş peyniri katıp, iyice karıştırın. Ortası delikli bir kek kalıbını yağlayıp, karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kapalı olarak, 12 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 dilim salam * 2 su bardağı pirinç (haşlanmış) * 190 gram mantar (ince dilimlenmiş) * 1 adet orta boy kabak (iri rendelenmiş) * 1 adet büyük boy havuç (iri rendelenmiş) * 4 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 120 gram cheddar peyniri (rendelenmiş)
|