Yıldız omlet
Ekmeklerin kenarlarını çıkartıp, kenarlarına 4 çorba kaşığı tereyağını fırça ile sürün. Ekmekleri porsiyonluk kaplara çapraz olarak dizin ve köşelerinin yapışmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12- 15 dakika pişirip, sıcak tutun. Kalan tereyağını ısıtıp, mantarları 2 dakika soteleyin ve delikli kepçeyle bir tabağa alın. Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpıp, mantarları sotelediğiniz yağda 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Mantar ve salamı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı tabaklardaki ekmeklerin ortasına paylaştırıp, taze soğanı serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 8 dilim tost ekmeği * 6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) * 250 gram mantar (temizlenmiş, dilimlenmiş) * 4 adet orta boy yumurta * 2 çorba kaşığı krema * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 120 gram salam (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)
|