Lezzet Güneşi
Keçi peynirli ekmek Un, tuz ve acı pulbiberi bir kaba eleyip, üzerine patatesi iri rendeleyin. Taze soğan, kekik ve peynirin üçte birini ilave edip, blendırdan geçirin. Bir kapta yumurta, süt ve hardal tohumunu çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız hamuru düz bir yüzeyde 15 cm. çapında yuvarlayın. Üzerine kalan peyniri serpin, tekrar yuvarlayarak peynirlerin hamura batmasını sağlayın. Üzerine biraz un serpip, kekik dallarını hamura saplayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45-50 dakika pişirip, ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER (4-6 kişilik) * 175 gram kekun (+serpmek için) * 1 tatlı kaşığı tuz * Yarım çay kaşığı acı pulbiber * 1 adet orta boy patates (yaklaşık 175 gram, soyulmuş) * 4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş) * 1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı (doğranmış) * 110 gram keçi peyniri (1 cm. küp doğranmış) * 1 adet büyük boy yumurta * 2 çorba kaşığı süt * 1,5 tatlı kaşığı hardal tohumu * 3 dal kekik
|