Hindi aşı
Kaynar 5 bardak piliç suyunda soğanları 15 dakika pişirin. 5 adet patatesi halka şeklinde doğrayıp, soğanlı piliç suyuna ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar 20 dakika daha pişirin. Soğumadan hepsini birden robottan geçirin. Kalan piliç suyu ve sütü ilave edip, karıştırın. Kalan patatesi küçük küp şeklinde kesin. Zeytinyağını ısıtın, patates, et, brüksel lahanaları ve şamfıstıklarını katıp, karıştırarak yaklaşık 10 dakika soteleyin. Muskat, pul kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Patatesli piliç suyunu ısıtıp, hazırladığınız etli karışımı katın ve maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 tabak hindi kalça kuşbaşı * 7 su bardağı piliç suyu (kaynar) * 4 adet orta boy soğan (4'e bölünmüş) * 6 adet orta boy patates * 1 su bardağı süt * 1 çay bardağı zeytinyağı * 20 adet küçük brüksel lahanası * 50 gram şamfıstığı (iri kıyılmış) * 1 çay kaşığı muskat * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * Tuz, karabiber * 5 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
|