Yeniyıl çorbası
Ispanakları yıkadıktan sonra, yapraklarını ince ince doğrayın. Haşlayıp, suyunu süzün ve sıkın. Yarım kaşık yağ ile soteleyin. Tost ekmeklerini çam şeklinde kesin. Üzerine ıspanaklı sostan sürün, fırında kızartın. 4 bardak suyu bir tencereye koyun. Çok küçük doğranmış sebzeleri ve bütün soğanı ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve unu çorbaya karıştırın. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirin. Ispanaklı ekmekleri ekleyin. Kaşarpeyniri rendesiyle süsleyerek servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 6 dal ıspanak * 1 adet havuç * 1 adet patates * 1 adet kereviz * 1 adet soğan * Tuz, karabiber * 2 dilim tost ekmeği * 2 kaşık tereyağ * 4 bardak su * 2 kaşık un * Yoğurt * Limon suyu * 1 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
|