Balkabaklı karnabahar
Karnabaharın kökünü kestikten sonra küçük dallar halinde kesin. Tencereye sırasıyla soğan, karnabahar, kurufasulye, havuç, patates, balkabağı, domates ve sarmısakları yerleştirin. Hazırladığınız malzemelerin üzerine zeytinyağı gezdirip, şeker ve tuz serpin. Bir tabağı iç kısmı malzemelerin üzerine gelecek şekilde yerleştirip, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirin. Maydanoz serperek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet ufak karnabahar * 2 adet soğan (halka doğranmış) * 1 su bardağı kurufasulye (haşlanmış) * 1 adet orta boy havuç (dilimlenmiş) * 2 adet küçük patates (kuşbaşı doğranmış) * 500 gram balkabağı (dilimlenmiş) * 3 adet domates (kuşbaşı doğranmış) * 2 diş sarmısak * Yarım su bardağı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı tozşeker * Tuz * 3 sap maydanoz (kıyılmış)
|