|
|
Şen kabak
Milföy hamurlarından bir tanesini ayırın, kalanları üst üste koyup 20x30 cm. ebatlarında 0.5 cm. kalınlığında açın ve sığ bir kalıbı bu hamuru yayarak kaplayın. Üzerine fırın kağıdı yayıp, fasulye serpin. 200 derece fırında 20- 25 dakika pişirip, kağıdı ve fasulyeleri alın. Bir tencere kaynar suda balkabağını iyice yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirip, süzün. Balkabağını tereyağı ile birlikte ezip, şeker, tarçın, tuz, limon kabuğu, limon suyu, yumurta ve sütü ilave edin. Ayırdığınız milföy hamurunu açıp, arzu ettiğiniz şekiller kesin. Balkabaklı karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayıp, hamurdan çıkarttığınız şekilleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip, ısıyı 180 dereceye düşürün. 30 dakika daha pişirip, fırından çıkarın ve soğutun.
MALZEMELER (15 adet) * 500 gram milföy hamuru * 750 gram balkabağı (küp doğranmış) * 25 gram tereyağı * 1,5 su bardağı esmer şeker * 2 tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş) * 1 adet limonun suyu * 3 adet yumurta * 150 ml. süt
|