|
|
Lezzet Güneşi
Pazı sarma Pazıları kaynar suda 5 dakika bekletip sert damarlarını kesin. Patatesleri ezip, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın ve 6 eşit parçaya ayırın. Biberlerin kabuklarını temizleyip, uzunlamasına 4'e bölün ve çekirdeklerini temizleyin. 2 adet pazı yaprağının sivri uçları üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Patates püresini sürüp, kırmızıbiberlerden 2 adedini de pürenin üzerine uzunlamasına yerleştirin. Pazı yapraklarının uzun tarafından sıkıca rulo şeklinde sarın ve böyle 6 adet rulo hazırlayıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Buzdolabında dinlendirdiğiniz rulo şeklindeki pazı sarmalarını en az 3 cm. eninde dilimleyin. Kalan zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın, dilimlerin üzerine gezdirin, toz kırmızıbiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 12 adet orta boy pazı yaprağı * 6 adet küçük boy patates (haşlanmış) * 3 diş sarmısak (dövülmüş) * 1/2 su bardağı zeytinyağı (4 çorba kaşığı ayrılmış) * 1,5 adet limonun suyu (3 çorba kaşığı ayrılmış) * 1,5 çorba kaşığı sirke (yarım çorba kaşığı ayrılmış) * Tuz, karabiber * 3 adet etli kırmızıbiber (közlenmiş) * 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
|