Ekşili piliç
Unu bir tepsiye koyup tuz, karabiber katın ve harmanlayın, etleri una bulayın. Zeytinyağı ve tereyağını iyice ısıtıp, etlerin her iki tarafını iyice pişirin. Bütün etler pişince, etlerin hepsini pişirdiğiniz tavaya alıp, suyu ve limon suyunu ilave edin. Çok kısık ateşte, yemeğin suyu koyulaşıncaya kadar pişirin. Maydanoz, tuz ve karabiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 12 adet tavuk göğüs * 1 su bardağı un * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 kaşık tereyağı * 3 çorba kaşığı limon suyu * 3 çorba kaşığı su * 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|