Meksikalı piliç
Yağı ısıtıp, etleri orta ateşte pişirin ve delikli kepçe ile bir tabağa alın. Aynı tavada soğanları yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyip, kırmızıbiber ve kişnişi ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Domatesleri ve salçayı ilave edip, karıştırın. Etleri tekrar tavaya alın, kısık ateşte etler yumuşayana kadar 20 dakika pişirin. Mısır, tuz ve karabiberi katıp, 3-4 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 8 adet but * 1 adet soğan (ince doğranmış) * 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı toz kişniş * 400 gram domates * 2 çorba kaşığı domates salçası * 500 gram mısır (konserve) * Tuz, karabiber
|