|
|
Lezzet Güneşi
Dilimli güzel Dilimli güzel Tereyağının yarısını eritin. Eti una bulayıp, tereyağında her tarafını pişirdikten sonra fırın kabına alın. Et suyu, defne yaprağı ve pul biberi ilave edip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, eti ara ara çevirerek ve gerekirse su ilave ederek 45 dakika pişirin. Pişen eti kesme tahtasının üzerine alın ve 30 dakika dinlendirin. Kalan tereyağını başka bir tencerede eritin, soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ekmek kırığı ve diğer harç malzemelerini ilave edip, iyice karıştırın. Eti, tamamen kesmeden ince ince dilimleyin. Hazırladığınız harcı et dilimlerinin arasına sürüp, eti 2 kısa kenarından bastırın ve tekrar fırın kabına alıp, 15 dakika daha pişirin ve servis tabağına alın. Fırın kabında kalan et sularını şurup kıvamına gelinceye kadar ısıtıp, etle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 900 gram dana eti * 60 gram tereyağı ya da margarin * 5 çorba kaşığı un * 2 su bardağı et suyu * 1 adet defne yaprağı * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber Harç: * 3 adet soğan (soyulmuş, ince doğranmış) * 3-4 dilim bayat ekmek (kırıklanmış) * Yarım adet limonun kabuğu (rendelenmiş) ve suyu * 2 tatlı kaşığı maydanoz (doğranmış) * 1 tatlı kaşığı kekik (doğranmış) * 1 adet yumurta * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|