|
Zencefilli sebze
Sebzeleri fırın kabına yerleştirin, üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz, karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Tereyağını ısıtın, zencefil, su ve tozşekeri ilave edip, 5 dakika pişirin. Zencefilli suyu sebzelerin üzerine gezdirin, fırında 10 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 3 adet patates (jülyen kesilmiş) * 1 adet havuç (jülyen kesilmiş) * 1 adet orta boy turp (jülyen kesilmiş) * 1 adet kereviz (jülyen kesilmiş) * 1 adet pırasa (jülyen kesilmiş) * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 çay kaşığı zencefil * 1 su bardağı su * 1 çorba kaşığı tozşeker
|