|
|
Lezzet Güneşi
Salamlı dana sarma Zeytinyağı, maydanoz, sarmısak, çamfıstığı, tuz ve karabiberi püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Salamları 2x7 cm. ebatlarında kesin. İki dilimi uçları üst üste olacak şekilde düz bir zemine yayın, üzerine maydanozlu sos sürün ve etlerin etrafına sarıp, açılmaması için kürdanla tutturun. Etleri ızgarada arzu ettiğiniz kıvamda pişirin. Sirke, tane karabiber, soğan, su ve tarhunun yarısını karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp, kapağını kapatmadan 2 çorba kaşığı kalacak şekilde azalıncaya kadar kaynatın. Bir kavanoza süzün. Yumurta sarılarına sirkeli karışımı ilave edin ve çırpın, malzemelerin bulunduğu kabı orta ateşte içi yarısına kadar su dolu başka bir kaba (benmari usulü) yerleştirin, tereyağını da ekleyerek, karışım hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kalan tarhunu karıştırarak ilave edin. Etleri, hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (36 adet) * 250 gram tavuk macar salam * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 demet maydanoz * 3 diş sarmısak * 3 çorba kaşığı çamfıstığı * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 700 gram dana eti (2,5 cm. küp doğranmış) Sos: * Yarım kahve fincanı elma sirkesi * 8 adet tane karabiber (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış) * 2 çorba kaşığı su * 2 çorba kaşığı taze tarhun (ince doğranmış) * 3 adet yumurtanın sarısı 200 gram tereyağı (eritilmiş)
|