|
|
Lezzet Güneşi
Kuru fasulyeli hindi Isıtılmış yağa sarmısak ve soğanları ilave edin ve karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Etleri katıp, 4-5 dakika daha karıştırarak soteleyin. Kimyon, zencefil, karabiber, pul biber ve arnavut biberini ilave edin, 30 saniye karıştırın. Piliç suyunu, dolmalık biberler ve domatesleri ekleyip, karışımı orta ateşte, domatesleri ezerek, kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp, kapağını kapatın ve 15 dakika kaynatın. Fasulyelerin yarısını ezerek püre haline getirin. Ateşi orta dereceye yükseltin ve kalan fasulyeleri, ezdiğiniz fasulyelerle birlikte ilave edin. Kapağını kapatmadan karıştırarak 5 dakika daha pişirip, servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gram hindi kalça kuşbaşı * 350 gram kuru fasulye (iyice haşlanmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 diş sarmısak (ince kıyılmış) * 6-8 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı kimyon * Yarım tatlı kaşığı zencefil * Yarım çay kaşığı karabiber * Yarım çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1/4 çay kaşığı arnavut biberi * 125 ml. piliç suyu * 1 adet büyük boy yeşil dolmalık biber (iri doğranmış) * 1 adet büyük boy kırmızı dolmalık biber (iri doğranmış) * 450 gram domates (kabukları soyulup, iri küp doğranmış)
|