|
 |
|
 |
"Niye rahatsız oluyorsunuz ki"
Eylem yapan sendikalara sert çıkan Başbakan, "Halkı otobüsle taşıyorlar. Kimin parasıyla taşıyorlar" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, hastanelerin Sağlık Bakanlığı'- nda toplanmasını protesto eden sendikalara, "Bu sizin işiniz değil ki, sağlıkla uğraşan insanların işi'' dedi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'le birlikte Afyon'a giderek Adliye Sarayı'nın açılışını yapan Başbakan, burada yaptığı konuşmada, tüm hastaneleri Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplayacaklarını belirterek, sendikaların buna gösterdiği tepkiyi ve dün aynı saatlerde Emek Platformu'nun Ankara'da düzenlediği protesto mitingini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:
"SİZİN İŞİNİZ DEĞİL Kİ!" "Şimdi biz hastaneleri biraraya getiriyoruz, topluyoruz. Ancak bundan rahatsız olanlar var. Niye rahatsız oluyorlar, niye rahatsız oluyorsunuz? Otobüslere halkı doldurup da kimin parasıyla kimi nereye taşıyorsunuz? Bu masrafla gelip de bir iki tane hastane yapsanız daha iyi olmaz mı? Şu anda bazı sendikalarımızın, demokratik haklarımızı kullanıyoruz adı altında yaptıkları eylemi anlamak mümkün değil. Bu sizin işiniz değil ki? Bu, sağlıkla uğraşan insanların işi. Hükümetle görüşerek, müzakere ederek bir adım atın."
"BEN DE SSK'LIYIM" "Bakın dünya nereye gidiyor, siz nereye gidiyorsunuz? SSK hastanelerimizde işçilerimizin sefaletini hep beraber yaşadık. Ben bir SSK'lıydım. Hayatımın büyük bir kısmı böyle geçti. Ama ne çileler çektiğimizi biliriz. Afyon'dan çok açık konuşuyorum: Bıçak parası adı altında inim inim inletilen işçi kardeşlerimin durumunu biliyorum. Bunu nereye koyacaksınız ve nasıl halledeceksiniz?'' Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile de bu konuları görüştüklerini ifade eden Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait hastaneler de dahil hepsinden tüm vatandaşların istisnasız hizmet alabileceği bir döneme giriyoruz. Bu bir zihniyet devrimi'' dedi.
DAMDAN DÜŞMEYEN... Erdoğan, 3 kasım öncesinde SSK hastanelerinde 6-8 ay sonrasına ameliyat günü verildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Ben ülkemdeki bir gerçeği söylüyorum. Bu gerçeği ben de yaşadım. Canım yandı. Damdan düştüm, damdan... Damdan düşmeyen anlamaz. 2005'te genel sağlık sigortası başlayacak. Bu, her doğan sigortalı olarak doğacak demek. Bunun çalışmaları içerisindeyiz.''
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|