Mutfakta Lezzet Güneşi
Kıyam Susamları yağsız tavada karıştırarak renkleri pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Balı ısıtın ve kaynama noktasına geldikten sonra 1-2 dakika kaynatın. Susamları katıp, 1-2 dakika daha pişirin. Çapı 30 cm. olan kısa kenarlı bir kaba yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 250 gram bal * 400 gram susam
Sıcak çikolatalı kek Çikolata ve tereyağını ara ara karıştırarak benmari usulü eritip, ateşten alın. Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın. Un, fındık ve tereyağlı çikolatayı katıp, yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış, porsiyonluk muffin kalıplarına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kekler sıcakken kenarlarını bıçakla kalıptan ayırarak servis tabaklarına alın ve üzerlerine ılık krema dökerek servis yapın.
MALZEMELER (8 adet) * 200 gram bitter çikolata (doğranmış) * 200 gram tereyağı * 4 adet yumurta * 3 adet yumurtanın sarısı * 2 çay bardağı tozşeker * 1,5 su bardağı un (elenmiş) * 1 su bardağı fındık (kavrulmuş, toz haline getirilmiş) * 2 su bardağı krema (arzuya göre)
Bademli kurabiye Tereyağı, vanilya ve tozşekeri yumuşak bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta ve sütü çırparak ilave edin. Karışıma badem, kekun ve unu katıp, iyice karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlu bir yüzeyde 10x10 cm. ebatlarında açın. Kare hamurların bir köşesinden diğer köşesine doğru çok sıkı olmayacak şekilde sarıp, kruvasan şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Gülsuyu ve suyu karıştırın. Kurabiyelerin üzerine fırça ile sürün, pudraşekeri serpip, soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (50 adet) * 250 gram tereyağı * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1,5 su bardağı tozşeker * 1 adet yumurta * 1 kahve fincanı süt * 2 çay bardağı badem (beyazlatılmış, kavrulmuş, ince doğranmış) * 1,5 su bardağı kekun * 3 su bardağı un * Yarım tatlı kaşığı toz muskat * 1 kahve fincanı gülsuyu * 1,5 çay bardağı su * 1 su bardağı pudraşekeri
|