Mutfakta lezzet güneşi
Bayram çiçeği Unu ve mısır ununu yoğurma kabına alıp, harmanlayın. Margarini, yumurtaları, şekeri, tuzu, yoğurdu, kabartma tozunu ilave edip, iyice yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Küçük tart kalıplarını yağlayıp, hamurları içine yerleştirin. Beyaz peyniri ufalayın, mantar, kırmızıbiber, yeşil biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytin doğrayıp, harmanlayın. Hamurların içine birer çorba kaşığı peynirli harçtan koyup, üzerine birer çorba kaşığı süt gezdirin. Yarım saat dinlendirip, üzerine biberiye ve kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 13 çorba kaşığı un * 13 çorba kaşığı mısır unu * 4 çorba kaşığı yoğurt * 2 yumurta * 1 paket kabartma tozu * 1 paket margarin * 100 gram beyaz peynir * 1 çay bardağı süt * 1 kase kaşar peyniri rendesi * 1 çorba kaşığı şeker * Tuz * 1 su bardağı mantar * Biberiye * 10 adet zeytin * 1 adet kırmızıbiber * 2 adet yeşil biber
Simitli yahni Tencereye 2 kaşık sıvıyağı koyun. Soğan, sarmısak, mantar ve karabiberi ekleyip, soteleyin. Havucu, tavuk etlerini ekleyin, etlerin rengi dönene kadar soteleyin. Salçayı, defne yaprağını, şekeri koyun, 1 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte 15 dakika pişirin. İçinden defne yaprağını çıkarın. Kırmızıbiberi, kekiği ekleyin. 1 porsiyonluk servis tabağının ortasına simit koyun. Üzerine, etin suyundan 2 kaşık gezdirin, ortasına hazırlanan etten koyun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Simidin tam ortasına 1 çorba kaşığı yoğurt koyarak servis yapın.
MALZEMELER (8 adet) * 4 tane çarşı simidi * 15 tane arpacık soğan * 2 diş sarmısak * 1 su bardağı mantar * 1 adet küçük doğranmış tavuk göğsü * 1 çorba kaşığı salça * 2 kaşık sıvıyağ * 1 adet jülyen doğranmış havuç * 1 defne yaprağı * Tane karabiber * Kırmızı tozbiber * Kekik, tuz * 1 tane kesmeşeker * 1 komposto kasesi yoğurt
|