kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta lezzet güneşi

Bayram çiçeği
Unu ve mısır ununu yoğurma kabına alıp, harmanlayın. Margarini, yumurtaları, şekeri, tuzu, yoğurdu, kabartma tozunu ilave edip, iyice yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Küçük tart kalıplarını yağlayıp, hamurları içine yerleştirin. Beyaz peyniri ufalayın, mantar, kırmızıbiber, yeşil biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytin doğrayıp, harmanlayın. Hamurların içine birer çorba kaşığı peynirli harçtan koyup, üzerine birer çorba kaşığı süt gezdirin. Yarım saat dinlendirip, üzerine biberiye ve kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 13 çorba kaşığı un
* 13 çorba kaşığı mısır unu
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* 2 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket margarin
* 100 gram beyaz peynir
* 1 çay bardağı süt
* 1 kase kaşar peyniri rendesi
* 1 çorba kaşığı şeker
* Tuz
* 1 su bardağı mantar
* Biberiye
* 10 adet zeytin
* 1 adet kırmızıbiber
* 2 adet yeşil biber

Simitli yahni
Tencereye 2 kaşık sıvıyağı koyun. Soğan, sarmısak, mantar ve karabiberi ekleyip, soteleyin. Havucu, tavuk etlerini ekleyin, etlerin rengi dönene kadar soteleyin. Salçayı, defne yaprağını, şekeri koyun, 1 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte 15 dakika pişirin. İçinden defne yaprağını çıkarın. Kırmızıbiberi, kekiği ekleyin. 1 porsiyonluk servis tabağının ortasına simit koyun. Üzerine, etin suyundan 2 kaşık gezdirin, ortasına hazırlanan etten koyun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Simidin tam ortasına 1 çorba kaşığı yoğurt koyarak servis yapın.

MALZEMELER (8 adet)
* 4 tane çarşı simidi
* 15 tane arpacık soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 su bardağı mantar
* 1 adet küçük doğranmış tavuk göğsü
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 kaşık sıvıyağ
* 1 adet jülyen doğranmış havuç
* 1 defne yaprağı
* Tane karabiber
* Kırmızı tozbiber
* Kekik, tuz
* 1 tane kesmeşeker
* 1 komposto kasesi yoğurt

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ramazan sofrası   / 13-11-2004
 Ramazan sofrası   / 12-11-2004
 Ramazan sofrası   / 11-11-2004
 Ramazan sofrası   / 10-11-2004
 Ramazan sofrası   / 09-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 08-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 07-11-2004
 Ramazan sofrası   / 06-11-2004
 Ramazan sofrası   / 05-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 04-11-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bayram dediğin tatildir çek mesajı kafidir!
Bugün...
GÜLSE BİRSEL
Bayram gelmiş neyime?
Yok değil mi efendim, artık eski...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Bayram çiçeği
Unu ve...
12 Eylül Darbesi beni diyabetli yaptı
12 Eylül Darbesi beni diyabetli yaptı
Süleyman Demirel, Diyabetle Yaşam dergisine verdiği röportajda,...
Bayram ikramı, şeker hastası olsun olmasın herkesi tehdit ediyor
Bayram ikramı, şeker hastası olsun olmasın herkesi tehdit ediyor
Ramazan'dan çıktığımız bugün, hem şeker hastaları hem de sağlıklı...
Yeşilçay rolü için şizofrenlerle konuştu
Yeşilçay rolü için şizofrenlerle konuştu
'Metot oyunculuk' yöntemini iyice benimseyen Nurgül Yeşilçay, 'Anlat...
Ataizi'ne 'Gılgamış' için 5.000 $ teklif edilmiş
Ataizi'ne 'Gılgamış' için 5.000 $ teklif edilmiş
'Gılgamış' filminin yapımcısı Beni Atoori'nin yaklaşımı Hande...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.