Ramazan sofrası
Kırmızıbiberli makarna Makarnayı, tuzlu kaynar suda, üzeri açık olarak arzu ettiğiniz kıvamda pişirip, süzün. Zeytinyağının yarısını tereyağı ile birlikte ısıtıp, sarmısak, kırmızıbiber ve ekmek kırığını hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak soteleyin. Makarna, kırmızıbiberli karışım, limon kabuğu ve kalan zeytinyağını karıştırıp, servis tabaklarına alın. Maydanozla süsleyin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket spagetti * 1 çay bardağı zeytinyağı * 50 gram tereyağı * 4 diş sarmısak (dövülmüş) * 4 adet etli kırmızıbiber (çekirdekleri çıkartılmış, ince jülyen kesilmiş) * 1 su bardağı bayat ekmek kırığı * Yarım demet maydanoz (iri doğranmış) * 2 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
Haşhaşlı dolama Ekmek hamurunu yağla yoğurun. 10 dakika buzdolabında bekletin, mermer bir zeminde biraz unla merdane ile yufkadan biraz küçük olacak şekilde açın. Haşhaşı biraz su ile açın, hamurun her tarafına sürün. Rulo şeklinde sarın, kendi etrafında döndürüp, yağlanmış fırın tepsisine koyun. 150 derece fırında 10 dakika pişirin. Sonra fırının ısısını 180 dereceye çıkartıp, kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet ekmek hamuru * 2 çay bardağı sıvıyağ-margarin karışımı * 6 çorba kaşığı haşhaş
Katı muhallebi Tencereye unu koyun, hızlı ateşte, rengini sarartmadan 5 dakika kavurun. Soğuk sütü, şekeri, yumurta sarısını koyun, devamlı karıştırarak göz göz olup, koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Pişen muhallebiyi geniş bir kaba alıp, margarini koyun, mikserle 15 dakika çırpın. Kaselere boşaltın, soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 litre süt * 1 su bardağı tozşeker * 100 gram margarin * 5 çorba kaşığı un * 1 yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı tarçın
|