kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
5 yıl sonra gelen ceza
Deniz kumu olan beton dayanmadı
'Oğlum şimdi 16 yaşında olacaktı'

Veli Göçer'i 25 yıl göçertti

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi 5 yıllık davayı sonuçlandırdı: 17 Ağustos depreminde yıkılan 11 blokun müteahhidi Veli Göçer, oğlu Can ve ortağı Zafer Coşkun 25 yıl ceza yedi.
Üçlü 6 blok için ayrı ayrı ceza aldı: Ölüm vakası olan 4 blok için 5'er, iki blok için 2.5'er yıl. Göçer "Takdir mahkemenin" dedi.


5 yıl sonra gelen ceza

Marmara depreminde 195 kişinin hayatını kaybettiği 11 binanın müteahhidi Veli Göçer, oğlu Can Göçer ve ortağı Zafer Coşkun 25 yıl ağır hapis cezası aldı.

Türkiye'nin kalbine acıyla kazınan 17 Ağustos Marmara depreminde ölenlerin 195'i, depremin değil oturdukları çürük binaların kurbanı olmuştu. Bu talihsiz kişilere mezar olan 11 binanın müteahhidi ise Veli Göçer'di. Aradan 5 yıl geçti, bu 5 yılda adeta bir hukuk savaşı verildi. Sonunda da adalet tecelli etti ve Veli Göçer, oğlu Can Göçer ile ortağı Zafer Coşkun 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Davayı 5 yıldır takip eden ve hiçbir duruşmayı kaçırmayan, Göçer kurbanlarının yakınları Salim Çakır, Şerife Ergüden ve Mustafa Ergüden karardan sonra gözyaşlarına boğuldu. "Bu karar 5 yılın kararıdır" diyen Şerife Ergüden, sonunda adaletin yerini bulduğunu söyledi. Dava kararını telefonla yakılarına bildiren Mustafa Ergüden ise mutluluğunu eşiyle paylaştı.

'TAKDİR MAHKEMENİN'
17 Ağustos'ta Marmara'da meydana gelen depremde Yalova Çınarcık ve Kocadere beldesinde yıkılan 11 binanın müteahhidi Veli Göçer, oğlu Can Göçer ve ortağı Zafer Coşkun'un yargılandığı dava dün sonuçlandı. Her ruhsat için ayrı ayrı ceza verilirken, sanıklar 4 blok için 5 yıl ağır hapis cezası, 2 blok için de 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Dava sonrası kararı ailesine telefonla bildiren Veli Göçer hiçbir açıklama yapmadan elleri kelepçelenerek cezaevine götürüldü. Duruşmaya katılmayan oğlu Can Göçer ve ortağı Zafer Coşkun hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı. Avukatlar temyize gidecek. Konya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada Veli Göçer son söz olarak "Takdir mahkemenindir" dedi. Göçer'in avukatı Kadir Çiçek ise "Göçer'in Arsa Ofisi Kolektif Şirketi'nde hisse sahibi olduğu dönemde binaların yüzde 70'i bitirilmişti. Bu nedenle, Göçer'in bırakın birden fazla kişinin ölümüne sebep olmayı, sanık olması bile uygun değil'' dedi.

RUHSAT BAŞINA CEZA
Mahkeme heyeti yıkılan 11 blokta alınan 6 ruhsat için ayrı ayrı ceza verdi. 4 blokta ölüm olayı meydana geldiği için TCK'nın 383-2 ( Dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek) maddesi gereğince 4 kez uygulanmasına, ölüm olmayan bloklar için ise yarı yarıya uygulanmasına karar verildi. Veli Göçer'in oğlu Can Göçer ve ortaklardan Zafer Coşkun'a Yalova Çınarcık'ta ölüm olayı olan 4 ayrı blok için ayrı ayrı 5 yıl ağır hapis, ölüm olmayan Kocadere Beldesi'ndeki 2 ayrı blok için 2.5 yıl hapis cezası verildi. 195 kişinin yakınları tarafından açılan dava Yalova Asliye Ceza Mahkemesi'nden can güvenliği nedeniyle Konya Asliye Ceza Mahkemesi'ne alınmıştı. Suç vasfının değişmesinden dolayı Konya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dava 5 yıldır devam ediyordu. Müdahiller avukatı Rıza Pehlevi Şat "5 yıl beklediğimize değdi. Bu davalara örnek olmalı" derken, Filiz Saraç kusuru bulunan kamu görevlilerinin yargılanması için AİHM'e gideceklerini söyledi.

Aliye ÇETİNKAYA-İsmet ACAR / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Peker emretti: Hakim İnce'yi tatile gönderin
 Yargıçlar, yurt çapında eylem'e hazırlanıyor
 İnsan Hakları Raporu'nda çete eleştirisi
 Yargıtay üyesine suçlama
 'Arap Bacı'ya alkışlarla veda
 Sana sevgilerimizi yolluyoruz Duygu...
 Diyarbakırspor'dan Büyükanıt'a hediye
 İlköğretimde kopya çekene 'sıfır' verilecek
 Dalan'dan dedesine armağan
 Kutsal emanetler geri gönderiliyor
 Hakim, 'Arena'nın davasından çekildi
 Kaçak yapılaşmaya helikopterli çözüm
ERDAL ŞAFAK
İkinci onay
Üç yıl önce Türkiye'nin iflas edip...
ÖMER LÜTFİ METE
Balıkçı Salih Amca
Ne vatan kurtaran nutuklar atmak, ne...
UMUR TALU
Alet-i ruhiye!
Vesile oldu.
Bir köşede, "Ramazan...
ERGUN BABAHAN
Özeleştiri
11 Eylül ve Irak Savaşı, Amerikan basını için...
ABD'li Türkler kararsız
Ermeni soykırımını tanıyacağını söyleyen Demokrat Kerry, Türk seçmen...
AB'de ilk Mardin asıllı bakan
32 yaşındaki İbrahim Baylan, Eğitim Bakanı atandı. Baylan, AB ülkesi...
Samandıra'da isyan
Samandıra'da isyan
Daum'un Alex'i herkesin ortasında azarlaması ve faturayı futbolculara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu