Ramazan sofrası
Düğün çorbası Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyu ekleyin. Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Arzuya göre üzerine kırmızıbiberli tereyağı gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti o1 yumurta sarısı * 3 çorba kaşığı un * 1 limonun suyu * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 1 su bardağı süt * 4 su bardağı su
Elbasan tava Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın. Fırın tepsisine susuz olarak koyun. Doğranmış soğanı bir kaşık ile yağla soteleyin. Ateşten alın. Etlerin üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kasede yoğurdun içine yumurta, un, tuz koyup, çırptıktan sonra; etlerin üstüne dökün. Üzerine parça parça tereyağı koyun. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 1 kg. kemiksiz koyun eti * 1 kg. yoğurt * 2 kaşık tereyağı * 2 soğan * 1 yeşil biber * 2 yumurta * 2 kaşık un * Yarım limon suyu * Karabiber, tuz
Bezelye salatası Bezelyeleri ayıklayın ve haşlayın. Rengini koruması için buzlu suya atın ve süzün. Kuru soğanı piyazlık doğrayın, tuzla ovup sıkarak acı suyunu atın. Taze soğanı, maydanozu ve mantarı ince ince doğrayın. Bezelyeleri bir kaba koyup içine soğanları, maydanozu, mantarı ve zeytinleri ekleyin, karıştırın. Salatayı servis tabağına alın. Haşladığınız yumurtaları ikiye bölerek üzerine dizin. Zeytinyağı, sirke, limon suyu ve hardalı çırpın. Salatanın üzerine gezdirin. Süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 1 kg bezelye * 1 kuru soğan * 1 demet maydanoz * 5 dal taze soğan * 3 yumurta * 5 siyah zeytin * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 kahve fincanı sirke * 1 limon suyu * 3 adet mantar * 1 çay kaşığı hardal * 1/2 demet nane * Tuz
Şekerpare Öncelikle yağı ve şekeri iyice karıştırın. Yumurta sarılarını ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip karıştırın. Vanilyayı, kabartma tozunu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırın. 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten alın. Soğutun. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti dökün. Soğuduktan sonra ikram edin.
MALZEMELER (10 kişilik) * 1 paket margarin * 1 su bardağı pudraşekeri * 5 adet yumurtanın sarısı * 1 paket kabartma tozu * 1 çay kaşığı vanilya * 1 limonun kabuğu * Aldığı kadar un Şerbeti İçin * 3 su bardağı şeker * 3 su bardağı su * Yarım limon suyu
|