kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta lezzet güneşi

Badem soslu hindi
Tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri 5 dakika soteleyin ve bir tabağa alın. Soğan, zencefil, sarmısak, 150 gram badem, etli kırmızıbiber, kimyon, kişniş, zerdeçal, arnavutbiberi ve tuzu pürüzsüz bir salça kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kalan yağı derin bir tava ya da tencerede ısıtıp karışımı ilave edin ve 10-12 dakika pişirin. Tencereye etleri, suyu, limon suyunu ve karabiberi katıp, kapağını kapatın. Ateşi kısıp, etler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Pişirdiğiniz etleri servis tabağına alın ve kalan bademleri etlerin üzerlerine serperek sıcak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet hindi bonfile (5x2,5 cm. ebatlarında doğranmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 7 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (iri doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 3 diş sarmısak (soyulmuş)
* 200 gram badem (soyulmuş)
* 1 adet büyük boy etli kırmızıbiber (iri doğranmış)
* 1 çorba kaşığı kimyon
* 2 çorba kaşığı kişniş
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* Yarım çay kaşığı arnavutbiberi
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 175 ml. su
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* Karabiber (arzu edilen miktarda)

İtalyan usulü pide
Kuru maya ve şekeri ılık suda karıştırarak eritin ve kabarması için 10 dakika dinlendirin. Un, mısır unu ve tuzu karıştırıp, zeytinyağı ile birlikte mayalı karışıma ilave edin. Sert bir hamur yoğurun. Hamuru unlu bir yüzeyde pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru iki parçaya bölüp, her birini 30 cm. çapında açın. Isıtılmış zeytinyağında, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates, salça, tozşeker, mercanköşk ve kekiği katıp, kısık ateşte karışım koyulaşana kadar kaynatıp, soğutun. Başka bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, mantarları suyu bitene kadar pişirin. Enginar, kapari ve dereotunu katıp, harmanlayın. Domatesli karışımı hamurun üzerine sürün. Mantarlı harcı, hamurların yarısına paylaştırın, hamurların kenarlarına su sürün. Harçsız tarafı mantarların üzerine kapatıp, kenarlarını bastırın. Hamurların üzerine mısır unu serpip, ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Isıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 çorba kaşığı kuru maya
* Yarım tatlı kaşığı tozşeker
* 125 ml. su (ılık)
* 150 gram un
* 75 gram mısır unu
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı mısır unu
Domates sosu:
*
1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 450 gram domates (iri küp doğranmış)
* 3 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı taze mercanköşk (ince doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı taze kekik (ince doğranmış)
Mantarlı harç:
*
1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 150 gram mantar (ince doğranmış)
* 6 adet enginar (süzülmüş, 2'ye bölünmüş)
* 2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş, ince doğranmış)
* 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-10-2004
 Lezzet güneşi   / 09-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-10-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 05-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 03-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 02-10-2004
 Kır usulü piliç   / 01-10-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Elem tere fiş, kem gözlere şiş!
Kötülüklerden korunmak...
HAKAN & UTKU
Yuvarlak hesap
İstanbul'un trafik çilesinde, bilhassa...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Badem soslu hindi...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda cinsel gelişim
Bebek henüz anne karnındayken,...
Ne olursa olsun umut sizinle kalsın
Ne olursa olsun umut sizinle kalsın
Hayatın karşımıza çıkardığı zorluklar, ruhumuzda fırtınalar yaratsa...
İkizler karıştı!
İkizler karıştı!
Gazetelerde, Çiğdem Kayalı ile Tarkan Sualp'in ayrıldıklarına...
Zor günlerin stresini göbek havası giderdi
Zor günlerin stresini göbek havası giderdi
Ercan Akışık'ın birinci olarak tamamladığı 'Ünlüler Çiftliği'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.