Mutfakta lezzet güneşi
Badem soslu hindi Tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri 5 dakika soteleyin ve bir tabağa alın. Soğan, zencefil, sarmısak, 150 gram badem, etli kırmızıbiber, kimyon, kişniş, zerdeçal, arnavutbiberi ve tuzu pürüzsüz bir salça kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kalan yağı derin bir tava ya da tencerede ısıtıp karışımı ilave edin ve 10-12 dakika pişirin. Tencereye etleri, suyu, limon suyunu ve karabiberi katıp, kapağını kapatın. Ateşi kısıp, etler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Pişirdiğiniz etleri servis tabağına alın ve kalan bademleri etlerin üzerlerine serperek sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet hindi bonfile (5x2,5 cm. ebatlarında doğranmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 7 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 1 tatlı kaşığı zencefil * 3 diş sarmısak (soyulmuş) * 200 gram badem (soyulmuş) * 1 adet büyük boy etli kırmızıbiber (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı kimyon * 2 çorba kaşığı kişniş * 1 tatlı kaşığı zerdeçal * Yarım çay kaşığı arnavutbiberi * Yarım tatlı kaşığı tuz * 175 ml. su * 2 çorba kaşığı limon suyu * Karabiber (arzu edilen miktarda)
İtalyan usulü pide Kuru maya ve şekeri ılık suda karıştırarak eritin ve kabarması için 10 dakika dinlendirin. Un, mısır unu ve tuzu karıştırıp, zeytinyağı ile birlikte mayalı karışıma ilave edin. Sert bir hamur yoğurun. Hamuru unlu bir yüzeyde pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru iki parçaya bölüp, her birini 30 cm. çapında açın. Isıtılmış zeytinyağında, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates, salça, tozşeker, mercanköşk ve kekiği katıp, kısık ateşte karışım koyulaşana kadar kaynatıp, soğutun. Başka bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, mantarları suyu bitene kadar pişirin. Enginar, kapari ve dereotunu katıp, harmanlayın. Domatesli karışımı hamurun üzerine sürün. Mantarlı harcı, hamurların yarısına paylaştırın, hamurların kenarlarına su sürün. Harçsız tarafı mantarların üzerine kapatıp, kenarlarını bastırın. Hamurların üzerine mısır unu serpip, ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Isıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 çorba kaşığı kuru maya * Yarım tatlı kaşığı tozşeker * 125 ml. su (ılık) * 150 gram un * 75 gram mısır unu * Yarım tatlı kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı mısır unu Domates sosu: * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 450 gram domates (iri küp doğranmış) * 3 çorba kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 çorba kaşığı taze mercanköşk (ince doğranmış) * 2 tatlı kaşığı taze kekik (ince doğranmış) Mantarlı harç: * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 150 gram mantar (ince doğranmış) * 6 adet enginar (süzülmüş, 2'ye bölünmüş) * 2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş, ince doğranmış) * 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
|