kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

Masamızda yeşil fasulye dalları vardı

New York'ta malum moda haftası. Her taraf manken kaynıyor. Buradan uzun uzun anlatmaya gerek yok, hepsi son derece güzel ve sinir bozucu bir şekilde ince. Megu'dayız, buzdan Buda heykelinin sol omzuna su döküyoruz

(Uçak 2 saat gecikmeyle kalktı. Bunun iç çamaşırımıza kadar aranmamızla yakından ilgisi var tabii. İstikamet Amerika olunca korkunç bir güvenlik manyaklığıyla karşılaşıyorsunuz. 2 saat gecikme, üstüne 11 saat uçuş, araya 7 saat farkını da koyarsanız, New York'a indiğimde pek de kendimde değildim. Üstüne üstlük yanımda oturan küçük çocuğun ateşlenmesi de işin tuzu biberi oldu. Ertesi gün ben de ateşliydim. Tüm bunlar, yorgunluk, hastalık ya da bitkinlik yeni mekan keşfetme azmime engel olmadı. New York macerası ve Atıl Kutoğlu'nun defile dedikoduları yarına...) Tepede bir Japon tapınağı çanı, altında buzdan bir Buda heykeli.... Megu, New York'un en gözde restoranlarından. Buzdan heykeli, içinde kırmızı gül yaprakları yüzen bir suyun içine oturtmuşlar. Yan tarafta duran kepçelerle suyu Buda'nın sağ ya da sol omzuna döküyorsunuz. Sağ para, sol aşk için... Bir sır vereyim bütün New Yorklular sahtekar, bütün gece bir tanesinin sağ tarafa su döktüğünü görmedim. Biz Türkler mi ne yaptık? Tabii ki iki tarafı da değerlendirdik. Megu'nun tek özelliği kuşkusuz adım başı önünüze çıkan ünlü simalar değil. (New York'ta malum moda haftası olduğu için her taraf manken kaynıyordu. Mankenler sinir bozucu şekilde güzel ve ince.) Megu'nun yemekleri tek kelimeyle harika. Fotoğrafını gördüğünüz yeşil ağaçvari şey aydınlatılmış buzun içine oturtulmuş fasulye dalları. Koparıp yiyorsunuz. En ilginç yemeklerinden bir tanesi de Kaburi. Ortaya kocaman siyah yuvarlak bir taş geliyor, siz ince kesilmiş etleri hani kendin pişir kendin ye usulü pişiriyorsunuz. O nasıl bir taş, et nasıl o taşın üzerinde bu kadar çabuk zamanda bu kadar lezzetli olur, onu gerçekten bilemiyorum. Ama oluyor. Mönüde kızartılmış kuşkonmaz, mısır gevreğine bulanmış deniz ürünleri ve tabii ki "sashimi"ler de var. Sushi meraklıları için ayrıca bir mönü mevcut. Seç seç bitmiyor. Hani yolunuz düşerse diye yazıyorum: 1-212-964-7777 www.MEGUnyc.com.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Balçiçek Pamir'le balık keyfi   / 08-10-2004
 Bir Da Vinci de İstanbul'da olmaz mı?   / 01-10-2004
 Balçiçek Pamir'den İstanbul sırları   / 01-10-2004
 Masamızda yeşil fasulye dalları vardı   / 17-09-2004
 Masamızdaki fasulye dalları   / 17-09-2004
 Michael Moore ve bir açıklama   / 03-09-2004
  » Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
BALÇİÇEK PAMİR
Babamdan kalan geleneksel usulle balık...
Servetini güzelliğe borçlu
Servetini güzelliğe borçlu
Güzellik tabletlerini Türkiye'ye getiren Cem Boydaş'ın ilk yıl cirosu...
Hayat bu; şakaya gelmez
Hayat bu; şakaya gelmez
Kendi ifadesiyle; kader onu "şakacı" yaptı. Tam 10 yıl, binlerce...
6 aylık teknik takiple Peker'in yöntemi çözüldü
Gıyabi tutuklu olarak aranan Sedat Peker, önce güç gösteriyor, sonra...
Peker tüm suçlamaları reddetti
Sedat Peker'in mahkemece serbest bırakılmadan önce verdiği ifadesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.