kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kıydığı her cana bir müebbet
Davada hep deli numarası yaptı

Kıydığı her cana bir müebbet

2 kişinin katili Timur Baktimür geçen hafta iki kez müebbet hapis cezası aldı. Kıskançlık kriziyle eski eşi Birgül'ü ve onunla ilişkisinden şüphelendiği işadamı Ali Balkaner'in oğlu Hakan'ı öldürmüştü.

Hakan Balkaner, Türkiye'nin en zengin işadamlarından biri olan Ali Balkaner'in tek oğluydu. Dansöz Sibel Barış'la evlenip bir de kızı olmuş ancak mutluluğu yakalayamamıştı. Birgül Özmen ise yaklaşık 10 yıldır Ali Balkaner'in sekreterliğini yapıyordu. Çalışkan bir eleman olarak Balkaner'in güvenini kazanan Birgül, ünlü işadamı tarafından bazı şirketlere yönetici dahi yapılmıştı. Birgül, çok önceden tanıdığı Tuncay Baktimur ile evliydi. Genç kadını kızı gibi seven ve çok güvenen Ali Balkaner, eşi Tuncay'ı da himayesine aldı. Ancak ikili arasında bir süre sonra geçimsizlik başladı.

"8 KELLEM VAR!"
Sık sık tartışan çift arasındaki bağ, Tuncay askerden döndükten sonra kopma noktasına geldi. PKK ile çatışmaların en yoğun olduğu dönemde güneydoğuda askerliğini yapan Baktimur'un kendi ifadesine "8 kellesi" vardı. Ancak katıldığı çatışma ve operasyonlar Baktimur'un psikolojisini altüst etmişti. Öyle ki askerden döndükten sonra bir süre psikolojik tedavi dahi gördü. Daha fazla dayanamayan Birgül, Tuncay'dan boşandı.

KISKANÇLIK KRİZİ
Hakan Feyza Taşan'la yeni bir aşka yelken açarken, BirgülBirgül Özmen eski eşinin kurbanı...ise kendisini tamamen işine verdi. Ancak Tuncay, eski eşini rahat bırakmıyordu. Sürekli arayıp Birgül'le yeniden bir araya gelmek istediğini söyleyen Tuncay, bir süre sonra eski eşi ile Hakan arasında bazı şeylerin olduğu şüphesine kapıldı. Askerden sonra psikolojisi de düzelmeyen Tuncay, kıskançlık krizleriyle eski eşi ve Hakan'ı tehdit etmeye başladı. Sık sık eski eşinin önünü kesen Tuncay olaydan 3 gün önce de Hakan'ın otomobilinin önünü keserek camlarını kırmış ve "seninle hesaplaşacağız" tehdidinde bulunmuştu. Baktimur, Birgül tarafından şikayet edilse de adresi bulunamadığı gerekçesiyle hakkında bir işlem yapılmadı.

POMPALIYLA PLAZA BASTI
Hem Hakan'ın hem de Birgül'ün yalanlamalarına rağmen ikili arasında bir ilişki olduğuna inanan Tuncay, Hakan'ın eski eşiyle gönül eğlendirdiğini, eski eşinin de Hakan'la evlenme hayalleri kurduğunu düşünüyordu. İkisini de öldürmeye karar veren Tuncay, önce herkesin rahatlıkla satın alabildiği bir pompalı tüfek edindi. Ardından da tarihler 3 Nisan 2003'ü gösterdiğinde pompalı tüfeği kabanını altına gizleyerek, saat 11.00 sıralarında Balkaner Plaza'ya geldi.Hakan Balkaner'i kıskançlık öldürdüTuncay Baktimur önce binanın girişinde camlara ateş ederek güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi. Ardından da Ali ve Hakan Balkaner'in bulunduğu ikinci kata yöneldi.

KURŞUN YAĞDIRDI
Buradaki güvenlik görevlisini de etkisiz hale getiren Tuncay Baktimur, doğruca eski eşi Birgül'ün yanına gitti. Bu sırada silah seslerini duyan ve Tuncay'ın binaya girdiğini öğrenen Hakan da babası Ali Balkaner'i arayıp, "Acele plazaya gel" demişti. Bu sırada Tuncay'da eski eşine tehditler yağdırıyordu. Gürültüleri duyan Hakan telefonu bırakarak ofisten çıktı. Tuncay, ardı ardına tetiğe bastı. Hakan 6 kurşunla cansız yere serilirken, babası oğlunun öldürülüşünü açık kalan telefondan dinlemişti. Geri dönen Tuncay kalan 3 kurşunu da eski eşine boşalttı.

BABASI DA ÖLEBİLİRDİ
Daha sonra polise teslim olan Tuncay Baktimur, eski eşi para kazanmaya başlayınca aralarının bozulduğunu, bundan da Ali ve Hakan Balkaner'in sorumlu olduğunu, eşinin Hakan Balkaner'le ilişkisi olduğunu öne sürdü. Ardından da ekledi; "Ali Balkaner'de orada olsaydı onu da öldürecektim."

Nejdet ÇOKAN - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Çete işi' komediye döndü
 Hiphop müzik dinleyip kan kardeşi olurduk
 Emniyet: İşin tılsımı bozuldu
 Vali Çevik: 'Bana yapılan ciddi bir saldırı'
 Türk erkeğine sperm darbesi
 'İçki yasak değildi'
 Polis araçları trafikte kıstırdı
ERDAL ŞAFAK
Türkiye takımı
Uzun bir aradan sonra sessizliğini bozan...
MEHMET BARLAS
Üzülmeyin... Dünyada da sizin gibi olanlar...
ÖMER ÇELİK
Siyasetin fikirden arındırılması ve iyi yaşam
Her yüzyıl...
İLKER SARIER
Türk'ün kimyası
Anlaşılan o ki, geriden bıraktığımız...
UMUR TALU
"Biz"den bir takım
Hâlâ öyle mi, bilmiyorum. Bir...
EMRE AKÖZ
Milliyet'in kopya insanları
Hatırlarsınız: Cem Uzan,...
Kerry 2-0 öne geçti
ABD'deki seçim yarışında Cumhuriyetçi aday Bush ve Demokrat aday...
Almanya'yı "böldük"
Cumhurbaşkanı ve muhalefet, 'ucu açık olsun' diyor; Başbakan Schröder...
Vergi dahil 501
Vergi dahil 501
30 milyarlık primdeki kesintiyle şaşıran milliler, Kazaklar'ı net bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.