Lezzet Güneşi
Kapıdağ esintisi
Kekik, biberiye ve mercanköşk dalı (arzu edilen miktarda) Etleri streç arasına koyup, döverek bir miktar inceltin. Kekik, biberiye ve mercanköşk karışımını etlerin ortalarına paylaştırın. Otların üzerine, tam ortaya peynir dilimlerini yerleştirip, tuz, karabiber serpin ve etleri rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz etlerin üzerine fırça ile süt sürün ve un serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sosu hazırlamak için soğan ve sarmısağı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Domatesleri ilave edip, ateşi kısın ve yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirdikten sonra otları ilave edin. Pürüzsüz ve koyu kıvamda bir sos hazırlamak için karışımı önce robottan, sonra da süzgeçten geçirin. Etleri, yanında sosla ve ot dallarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) o 8 adet piliç göğüs * 2 çorba kaşığı taze kekik, biberiye, mercanköşk * 140 gram beyaz peynir * 1 çorba kaşığı süt * 2 çorba kaşığı un * Tuz, karabiber * Kekik, biberiye, mercanköşk
*Domates sosu: * 1 adet orta boy soğan * 1 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 adet orta boy domates
Kahve soslu şeftali
Şeftalileri soyup, halka halka kesin, her taraflarına limon suyu sürün. Un, nişasta ve şekeri harmanlayın, sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin, kısık ateşte karıştırarak koyu bir muhallebi oluncaya kadar pişirin. Bisküvi kırıklarını 20x25 cm. ebadında kısa kenarlı bir kaba yayın, üzerine muhallebinin üçte ikisini döküp, ıslak bir kaşığın tersiyle yayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Kalan muhallebinin üzerini streçle örtün. (Muhallebinin üzerinin kaymak tutmaması için streç muhallebiye yapışmalı.) Kalıptaki muhallebinin üzerine şeftalileri dizin, kalan muhallebiyi yayın ve yine ıslak bir kaşık tersiyle düzeltin. Buzdolabında en az 1 gece dinlendirin. Mısır nişastası, nescafe ve tozşekeri harmanlayın, suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin ve hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Kalıptaki tatlıyı dilimleyin, üzerine kalan bisküvi kırıklarını serpin, ılık kahve sosu ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (12 dilim) * 2 adet şeftali * Yarım adet limonun suyu * 2 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı nişasta * 150 gram tozşeker * 500 ml. süt * 10 adet bisküvi (ince kırıklanmış, 3 çorba kaşığı ayrılmış)
*Kahve sosu: * 200 ml. su * 1 tatlı kaşığı mısır nişastası * 1 tatlı kaşığı nescafe * 1 çorba kaşığı tozşeker
|