|
Kır usulü piliç
Sarmısakları yağda kavurun ve tencereden çıkartın. Piliç etlerini una bulayın ve sarmısakları kavurduğunuz yağda, hızlı ateşte 5 dakika soteleyin. Sarmısak, şeker, sivribiber, kimyon, karabiber ve kekiği karıştırıp, etlerin üzerine serptikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket göğüs kuşbaşı * 2 kahve fincanı zeytinyağı * 15 diş sarmısak (iri doğranmış) * 3 çorba kaşığı un * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 adet sivribiber (ince halka doğranmış) * Yarım çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çorba kaşığı kekik * 1 kahve fincanı su (kaynar) * 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
|