|
|
Fırfır dolma
Tuzlu bol kaynar suya lazanyaları 5'er adet koyarak 5 dakika pişirip, alın ve soğuk suya koyun. Taze soğan, sarmısak, mantar, beyaz peynir ve kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, harmanlayın. Soğuk sudaki lazanyaları süzün. Bir ucuna bir çorba kaşığı hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın kabına koyun. Kalan lazanyaları ve harcı da aynı şekilde hazırlayıp, fırın kabına dizin. Tereyağını minik lokmalar halinde lazanyaların üzerine paylaştırın. Isıtılmış zeytinyağında unu sararıncaya kadar kavurun, sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Hazırladığınız beşamel sostan lazanyaların üzerine bir çorba kaşığı sürüp, üzerlerine de kalan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika ısıtıp, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket lazanya * 4 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 3 adet sarmısak (kıyılmış) * 10 adet mantar (ince kıyılmış) * 100 gram beyaz peynir (ufalanmış) * 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt
|